Premis Blanquerna 2008 (en directe)

18:23 Publicado por Anónimo



19.37 El degà clou les XV Jornades de Comunicació Blanquerna amb un discurs de reflexió: "Aquest acte commemora a aquells que han creat. Vull donar les gràcies a tots aquells professors que heu fen possible aquests actes. Vull donar les gràcies, també, al degà del col·legi de periodistes, a Josep Carles. Rius, a Miquel Aguilar, que ens ha fet de pont entre nosaltres i Saviano, ja que sense ell no haguéssim disposat d'aquest vídeo i no haguéssim tingut la veu del autor que vosaltres heu votat, i a Sean Carrow, que ha assistit en representació de Barack Obama. Hem parlat de l'audiència. La cultura contemporània és una mostra del que podrien anomenar un fenomen del bricolatge universal. Tots ens fem davant dels productes culturals, davant dels actes que organitzen tots, davant de tot aquest producte, tots som creadors i que cadascú ho interpreta a la seva manera. Alguns diuen que només hi ha audiència, de tota manera hi ha gent que no solament fa bricolatge mental si no que fan un ells mateixos un producte, aquests sou vosaltres, gent creadors, inventors, algú que presenta alguna cosa que no existia. Aquest acte m'emociona, és la meva emoció de l'any,quan agafeu un premi. A més resulta que els millors comunicadors demostren els vostres valor, la creació i l'eficàcia com Barack Obama, coratge i compromís com Roberto Saviano. Endavant. Gracies a tots.”

19.28 Saviano fa un discurs en vídeo molt emotiu: “Fan por els lectors la organització criminal, Feu atenció al que passa a Espanya i fora d'Espanya” . Després Miquel Aguilar recull el premi amb un altre discurs. "
Nosotros editamos a Politovskaia que fue asesinada en Rusia, i el libro de Roberto que vive protegidos a extremos, y es un honor publicar a todos aquellos periodistas que ponen su vida en peligro y recibir este premio nos da ánimos a seguir haciendo"

19.16 Premi Extraordinaria a Roberto Saviano. Rius ens ha fet una reflexió: "El premi és un reconeixement al coratge, perquè Saviano va trencar els tabús de Nàpols i de la Camorra. Hem de reconèixer que Saviano defensava la llibertat de tots i per això ha perdut la llibertat individual. S’ha de lluitar cada dia per la llibertat, inclòs a les democràcies, en el món lliure, en els grups criminals, com la Camorra o la Mafia. Hi ha la temptació d'utilitzar mètodes mafiosos a la corrupció i la destrucció, i ell ens va dir que anéssim en compte que a Espanya també tenim comportaments mafiosos. Mentre hi hagi un sol ciutadà que no és lliure, cap de nosaltres ens podem sentir plenament lliures. Molts tenen la temptació de mirar cap a una altre banda. A Euskadi hi ha gent que no és plenament lliure i ho hem de recordar. En Roberto Saviano és un exemple en la crisis del periodisme, perquè el periodisme sempre acabarà trobant el seu lloc. És un exemple de el fons, de la realitat, que com ell descriu i la forma de la narrativa. Això ha donat tanta força ala seva obra, una descripció honesta i fidel de la realitat. Ha posat un mirall davant de la Camorra. Però La Camorra l'ha amenaçat de mort per això. Ens hem de solidaritzar amb els ciutadans que intenten viure en LLIBERTAT en països com aquests. Hem d'agrair el coratge del Roberto Saviano. Ara veurem el vídeo que ens ha fet Saviano.”
19.02 Premi al Millor Comunicador 2008: Campanya electoral de Barack Obama a la presidència dels EUA. Toni Aira presenta el premi.

Diu:"Les XV Jornades s'enfilen en el moment més important d'aquestes , el resultat final és molt encertat, l’hem donat per la capacitat de commoció mundial i de fer us dels nous mitjans tecnològics, per la capacitat de comunicar un eslògan polític,i que han aconseguit comunicar YES, WE CAN. Han creat una gran expectativa política i Barack Obama no ha estat sol, ha tingut un gran equip al darrera, uns grans assessors.

Sean Carroll recull el premi encomanat des de el despatx de la Casa Blanca de Obama diu: "Jo no sóc Barack Obama com podeu veure, sembla que jo hagi anat a recollir el Oscar, hi ha moltes càmeres. Agraeixo en nom del president Obama aquest reconeixement. Hi ha pocs qui treballen a la Casa Blanca i parlen català però perquè m'entenguin millor parlaré en castellà. Puedo decir que el jurado este año lo ha tenido fácil, porqué un mejor comunicador que Barack Obama nunca lo hemos visto. Hay tres reglas de oro, comunicación, comunicación y comunicación. El presidente las ha reconocido, el es una persona que sabe comunicar liderazgo y sabe liderar en la comunicación. Hoy los estudiantes me han preguntados cosas muy buenas y quería reflexionar. ¿A que se debe? ¿Como ha atraído a los jóvenes? ¿Es mas el como que el que? Son las dos cosas, debemos saber comunicar, que haya un mensaje detrás. Ha llegado a tener una capacidad de comunicar a al gente pero sin insultar a la gente.
Ha sido por su voluntad, la del presidente. Su mensaje ha llegado y ha convencido a la gente y a participar, Yo empecé a trabajar en la campaña por propia voluntad porqué leí su segundo libro, una obra maestra. La web ha sido clave,
ha sido diseñada por los creadores de Facebook. Ha habido 4.000.000 personas, que hicieron algo para Obama, no solo votar, este fue su éxito. El presidente es una persona, y esto es importante, que entiende que hay distintas perspectivas y que hay que entenderlas, que no hará nada en contra de los intereses de EUA, que solo cambiará una nueva perspectiva con otros países. Así pues terminaré mi discurso en mi lengua materna: YES WE CAN! THANK YOU!


19.01 Primera part de la cerimònia de clausura acabada.

18.48

Reportatge: Oridente, Alejandra Diaz Boades "un plaer participar"
Relat Breu: Nuria Segarra va de dents

Fotorgrafia periodística: Guillermo Fernandez "Vides en transit"
Fotografia lliure creació: Ignsi Pancorbo "Chinese portarit" "Autoretrato dinamico"

Publicitat i relacions publiques:

Audiovisual publicitari: Aisha Martinez "GPS on the road"
Grafica publicitaria: Evadirse.com, Marta Torredeflot i el segon premi a Igansi Pancorbo amb "Biet Hein Nick"
Identitat visual: Aisha Martínez "Idense"
Obres audiovisuals:
Reportatges: Ana Selva i Alejandra Díaz "Generacion Jou"
Documental: Anna Carretero & c. "Quan s'apaga el llum"
Cormetratje: Arnau Vila & C. "Apariencias"
Trailer i Millor Realització: Jorge Mañes y Lilo Mur "Chupete y soplete"
Microrelat: Daniel Piera i Laura Soliva
Millor producció: Gerard Durantes & C. "Shooting BCN"

18.46 Premis dels estudiants, per Sandra Balsells.

18.44 Josep Carles Rius, Sandra Balsells, Miquel Tresserras i Toni Aira entregueràn els premis.

18.27 Queden pocs minuts per a l'inici.

En directe des de la Facultat de Comunicació Blanquerna, per
Miquel López-Egea.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Premis Blanquerna 2008 (en directe)"

Publicar un comentario

Video del Dia

Premis Blanquerna

LA PLAÇA GALERIA

PUBLICITAT