En el segon dia de la XV edició de les Jornades Blanquerna, ha tingut lloc una conferència protagonitzada per Alejandro Perales, president de l’Associació d’Usuaris de Comunicació (AUC), Toni Vall, periodista, crític de televisió del diari Avui i professor de periodisme de la UAB, i Tono Hernandez, ex-alumne de la FCB i director de recerca i desenvolupament de Veranada TV que s’ha presentat d’una manera molt peculiar, aportant dinamisme a la conferència i sorprenent a tots els presents. Durant els primers quinze minuts de la conferència s’ha fet passar per un més del públic donant la nota amb el telèfon mòbil. Més tard, els seus companys de taula l’han invitat a pujar a l’escenari i l’han presentat. En la taula rodona els acompanyava Sue Aran, professora de la FCB, com a moderadora.

La conferència ha tractat sobre el públic participatiu o l’audiència segrestada, Toni Valls, primer de tot, ha comentat “L’audiència mai estarà segrestada a no ser que la producció d’un programa introdueixi una addicció malsana”. Fent referència a l’afirmació anterior, s’han exposat diferents formes de participació de l’audiència. Seguidament, Alejandro Perales ha fet una reflexió sobre el paper de l’audiència en la cadena de valors televisiva.

Tots tres han estat d’acord en que la participació de l’audiència és una font d’ingressos per a les productores de televisió. Hi ha un buit legal que segons els experts fa guanyar molts diners a les empreses que tenen programes Call TV ja que no reben ingressos del percentatge del share sinó de l’enganyifa en les trucades i els missatges.

A continuació han debatut sobre l’increment de la preocupació per la “teleporqueria” i el nivell de “teleporqueria” segons la franja horària que tenen els programes de televisió. A més a més, s’han comentat els drets de l’espectador: el dret a la dignitat, el dret a la informació, la protecció de dades, la protecció de l’ infància i la veracitat i la privacitat de les persones. Finalment han passat al torn de preguntes i han contestat totes les qüestions que tenien els espectadors.

Júlia Gené
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "“L’audiència mai estarà segrestada a no ser que s’introdueixi una addicció malsana”"

Publicar un comentario

Video del Dia

Premis Blanquerna

LA PLAÇA GALERIA

PUBLICITAT