"Professor Huertas. Lliçons de periodisme"

14:45 Publicado por Miguel Carrera

Aquest migdia hem tingut el plaer de comptar, a la nostra facultat, amb Josep Carles Rius, degà del Col·legi de Periodistes, Eugeni Madueño, periodista, professor de la FCB i membre del jurat del premi Huertas Claveria, i Miquel Tresserras, degà de la FCB; per parlar d’un dels periodistes més mediàtics del nostre país, Josep Maria Huertas Claveria. L’acte ha estat moderat per Susana Pérez, periodista guardonada amb la primera Beca Huertas Claveria.



La conferència consistia en un homenatge al difunt en la presentació d’un nou llibre que acaba de publicar l’editorial de la facultat, Editorial Trípodos, anomenat “Professor Huertas. Lliçons de periodisme”. Aquest llibre ha estat coordinat per Joaquim Roglan, i reuneix 28 articles de diferents periodistes que des de diferents punts de vista expliquen com Huertas vivia, entenia i exercia la professió de periodista. Entre els autors hi ha periodistes de la talla de Francesc Barata, Neus Bonet, Jordi Juan, Albert Gimeno, Eugeni Madueño, Carles Geli, Albert Sáez o Enric Xicoy, entre altres, juntament amb un recull de testimonis d’alumnes i professors que van tenir el plaer de coincidir amb ell. El llibre consta amb dos pròlegs de Miquel Tresserras i Josep Carles Rius.



Els tres presents han estat d’acord en què Huertas és i serà sempre un referent per al periodisme català, el bon periodisme, de proximitat, independent, i amb la busca de la veritat sempre per davant. Segons els ponents, Huertas representava l’esperit del reporterisme i, sobretot, el periodisme del futur. El seu va ser sempre un periodisme compromès.



Josep Carles Rius ha volgut fer un sentit reconeixement per l’edició del llibre a la URL, ja que, segons ell, hi ha d’haver la voluntat de fer de Huertas un referent, de recordar-lo ara i sempre.
Els tres ponents també han convergit en el fet que Huertas era una manera de treballar, que sempre va ser molt generós amb les altres generacions. Segons Carles Rius, aquest llibre reconeix aquesta vocació i voluntat.
Miquel Tresserres l’ha definit com: “el que aplicava a la classe és el que aplicava als carrers quan anava de barri en barri. Això el va fer un gran professor”.
Seguidament, un emotiu aplaudiment ha omplert l’aula on ens trobàvem en record del difunt periodista.



Entre el públic es trobava Aracel·li Aiguaviva, viuda de Huertas, que, un cop finalitzats els parlament dels tres ponents s’ha adreçat a la tribuna on ha rebut una còpia del citat llibre de mans del degà de la nostra facultat. Un cop ha rebut el llibre, ha dit: “em resulta extraordinàriament emocionant estar aquí, escoltant el que heu dit i veient quanta gent jove hi ha per aquí. Em sembla fantàstic que se’l pugui recordar i que això pugui arribar a les aules i als nous periodistes”.



Finalment, la conferència s’ha acabat amb un altre llarg i emotiu aplaudiment que ha omplert l’aula i el cor de les persones que ens trobàbem allà, recordant un dels periodistes més valents i professionals que ha tingut el nostre país al llarg de tots els temps.



Aquesta tarda, LaPlaçaDigital.com publicarà un reportatge sobre la vida de Huertas Claveria, i, com sabeu, també podeu consultar l’entrevista a Josep Carles Rius que teniu a la nostre web des d’ahir.



Mar Sabé
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Professor Huertas. Lliçons de periodisme""

Publicar un comentario

Video del Dia

Premis Blanquerna

LA PLAÇA GALERIA

PUBLICITAT