Ficcionalitzar per comprendre la realitat

20:28 Publicado por Miguel Carrera
Documents fotogràfics sobre el treball antropològic referent a espècies d’animals extingides i estranyes del doctor neodarwinista Peter Ameisenhaufen o els Cyborgs creats per l’agència Bio Genica. El projecte Sputnik on es rescata la història del cosmonauta fantasma Ivan Istochnikov o fotografies on es mostren els colaboradors més fidels d’Osama Bin Laden. Aquests són alguns dels treballs que han donat reconeixement a Joan Fontcuberta I que molt amablement ens ha expossat a la conferència d’avui, anomenada “Imatges Conspiratives”, moderada per Sandra Balsells, fotògrafa i professora de la FCB.

Fontcuberta ha pres el pèl al públic d’una manera enginyosa. Aquests projectes no són més que una farsa. Amb els seus projectes el que no pretén és enganyar al públic, sinó que vol que el públic reaccioni d’una manera crítica davant del bombardeig d’informació que ens envolta diàriament. Si aquestes imatges son tan fàcils de manipular, com no podem dubtar de les que surten als telenotícies?

Com a reflexió final, Fontcuberta ha dit, “la fotografia sempre menteix, i el fotògraf és el que sap mentir bé la veritat.”

Cristina Muniesa i Leyre Gomez


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ficcionalitzar per comprendre la realitat"

Publicar un comentario

Video del Dia

Premis Blanquerna

LA PLAÇA GALERIA

PUBLICITAT