Noves Audiències per a Noves Televisions

20:10 Publicado por Miguel Carrera

“Som el que surt a la televisió”

“El comunicant no escolta el receptor”

Hi ha una nova manera de fer televisió, el públic de la televisió canvia. El món de les comunicacions es troba en un moment de transició. Manuel Campo Vidal, president de l’Acadèmia de Televisió, i Ricardo Vaca, president de Barlovento Comunicación, han analitzat aquest fet en una taula rodona. Manuel Campo ha declarat la seva opinió en la seva primera intervenció: “El comunicant no escolta el receptor”. Segons ell, aquest canvi a la televisió es déu a una transició tecnològica, un augment dels canals gratuïts i la famosa crisis econòmica. Diu que aquest problema és igual que la bombolla immobiliària, hi ha una bombolla mediàtica i una proliferació de mitjans. Quan aquesta transició hagi acabat i els mitjans actuals hagin mort, reflexionarem.

Ricardo Vaca ens ha rebaixat les expectatives. Ens ha dit que a les cadenes els hi interessen les audiències i la publicitat, i que les audiències s’han dividit en altres cadenes i aquestes, a més, han canviat. Vaca creu en l’estat, en l’educació pública i privada, en la sanitat pública i privada, i en la televisió pública i privada, segons ell, aquesta és igual d’important. Ha afegit que som el que surt a la televisió i s’ha preguntat si mirem la televisió per no veure’ns a nosaltres mateixos. La televisió canvia els hàbits. Ell basa tot això en l’eix de fragmentació, és a dir, en que consumim més i tenim més televisors.


Per acabar, ens els pròxims anys Campo no ha sabut dir que passarà i li sembla que ningú ho sap amb certesa, l’únic que sap és que la televisió serà participativa i que el repte que tenim és la velocitat, que la gent vol coses ràpides.
Ricardo Vaca per acabar ha dit que la televisió ocuparà un paper menys rellevant però seguirà sent important i tot es seguirà dividint, el més important seria la televisió generalista que continuarà tenint la màxima qualitat i quantitat de públics, i no serà per rics i per pobres, però aquest serà menor. El model audiovisual morirà però naixerà un nou sistema per veure.


MIQUEL LÓPEZ-EGEA VIVES
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Noves Audiències per a Noves Televisions"

Publicar un comentario

Video del Dia

Premis Blanquerna

LA PLAÇA GALERIA

PUBLICITAT